marți, 1 octombrie 2013

Chiftele din varza murata

Chiftelele din varza murata sunt destul de delicioase si originale ca sa satisfaca gusturi multiple, chiar si al vegetarienilor. Spre deosebire de cele facute din varza dulce, aceste chiftelute din varza murata sunt putin mai acre si mai gustoase. Profitand de faptul ca s-a murat varza din borcan m-am decis sa gatesc aceste delicioase aperitive.



Ingrediente

150 g cascaval
3 linguri de pasta de rosii
 1 varza murata
2 cesti de pesmet
sare
piper
4 oua
ulei
100 g parmezan ras
1 cana de faina

Varza murata se lasa in apa cu vreo cateva ore inainte ca sa se desareze putin, asta in cazul in care este foarte sarata si apoi se lasa sa se scurga de toata apa, apoi se taie marunt, marunt. Se poate taia cu cutitul , daca aveti rabdare, sau puteti folosi robotul de bucatarie.

Cascavalul se taie si el foarte marunt. Se amesteca intr-un bol, varza murata, bucatile de cascaval , pasta de rosii si se amesteca bine. Se adauga parmezanul si se adauga sare si piper. Aveti nevoie de 3 farfurii adanci in care puneti , in fiecare farfurie separat, pesmetul, ouale si faina. Ouale se bat bine si se condimenteaza cu sare.

Din amestecul format din varza formati bilute mici pe care le dati pe rand prin farfurii in urmatoarea ordine : prima data in faina, apoi in ouale batute iar la final prin pesmet. Se aseaza pe o farfurie si se pun la fridiger pentru minim o ora.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incis si se prajesc chifetele pe rand aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte. Se scot pe un servetel din hartie ca sa absoarba tot surplusul de grasime.

Sunt excelente servite ca aperitiv sau ca masa principala langa garnitura de legume. Binenteles, reteta de chiftele poate fi modificata, puteti adauga cartofi fierti si maruntiti , morcovi fierti si diferite verdeturi. De asemenea, le puteti servi cu sos de rosii.

Chiftelutele sunt un fel de mancare foarte diversificat si pot fi facute din diferite ingrediente. Chiftelele din legume sunt sanatoase si hranitoare. Se prepara foarte usor. Aveti nevoie de  legume: 500g cartofi , 3 morcovi medii, 100 g ciuperci, un dovlecel, 1 ceapa mare, 3 catei de usturoi, faina , pesmet, sare ,piper, 2 oua, ulei, o legatura de patrunjel verde. Cartofii , morcovii, dovlecelul, se fierb si se lasa sa se raceasca apoi ii dam prin razatoarea mare. Ceapa se toaca marunt , la fel si ciupercile si patrunjelul. Se amesteca legumele cu ouale, se condimenteaza si se adauga usturoiul zdrobit si faina . Se dau amescului forme rotunde si plate apoi se prajesc in uleiul incins. Se servesc reci.

Chiftelutele din peste sunt iarasasi un aperitiv usor si potrivit in unele zile de post. Aveti nevoie de o jumatate de kilogram de carne de peste fara oase chiar file, 5 felii de paine fara coaja, lapte ca sa inmuiem painea, 3 oua, sare, piper, ulei, ceapa verde, patrunjel. Carnea se toaca cu robotul de bucatarie, ceapa verde si usturoiul se taie marunt si se calesc in ulei. paine se inmoiae cateva secunde in lapte apoi se stoarce si se amesteca cu restul de ingrediente. Se condimenteaza si se prajesc. Nu se tavalesc prin pesmet .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu