miercuri, 23 octombrie 2013

Retete dietetice cu pui

Cand va deranjeaza 2 - 3 kilograme in plus nu trebuie sa rabdati foame , puteti manca chiar carne dar de peste sau pui. Carnea de pui este ideala in diete. Valorile nutritionale ale carnii de pui pentru 100 de grame sunt : grasimi 9 g, proteine 20 de g. Carnea de pui contine de asemenea, o gramada de proteine printre care si niacina, retinol, tocoferol si este bogata in minerale precum sodiu , fosfor si potasiu.

Piept de pui cu lamaie la cuptor

Reteta este sanatoasa, usor de praparat si are putine calorii. Pentru a prepara aceasta retetea aveti nevoie de un piept de pui, 2 cepe, boia, sare, piper, 2 lamai, ulei de masline, otet , patrunjel verde. Pieptul de pui va fi , binenteles,  fara pielita. Pentru inceput vom prepara o marinata din pieptul de pui. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune intr-un vas termorezistent. Tot aici se adauga 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de otet si sucul de la cele 2 lamai stoarse. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga o legatura mica de patrunjel verde si se pune la rece pentru vreo 2 - 3 ore. Daca va place aroma de lamaie puteti rade coaja de la o lamaie sau de la ambele si sa o adaugati in marinata.

Dupa cele doua ore, se incalzeste cuptorul la 180 grade celsius , se scoate vasul cu pui , se mai presareaza putina boia dulce, pentru culoare si se da la cuptor pentru 30 de minute. Pieptul de pui trebuie sa se rumeneasca usor. Numarul de calorii pentru 100 de grame din acest preparat este de 145.

Salata cu pui si iaurt

Carnea de pui si iaurtul fac o echipa buna in lupta cu kilogramele. Aceasta salata este usoara si plina de vitamine si cu siguranta va va tine de foame.

Ingrediente

300 g carne de pui fara pielita
1 iaurt mare degresat
ulei de masline
salata verde
1 ardei gras
2 rosii
2 castraveti mici
2 cepe verzi
1 lingurita de miere
1 lingurita de otet
patrunjel verde
sare
piper
optional, crutoane

Exista doua varinate de a prepara pieptul de pui. Il puteti fierbe si apoi il taieti in cubulete sau il taiati cubulete si in prajiti in ulei de floarea soarelui la foc mic pentru vreo jumatete de ora. legumele se spala, se curata , se tau un felii si se amesteca cu pieptul de pui si iaurtul. Se condimenteaza cu sare si piper si se arunca ceva verdeturi pe deasupra. Este o salata consistenta , pe care eu o servesc la pranz si va pot spune ca vreo doua trei ore nu o sa va mai fie foame.

Ciuperci umplute cu carne de pui

Principala idee in retetele de slabit este sa evitati prajirea si sa consumati alimente fierte. Cum alimentele fierte nu prea au gust, varianta preparatelor la cuptor este o idee excelenta. Pentru aceasta reteta la cuptor aveti nevoie de : o jumatate de kilogram de ciuperci,  1 piept de pui , o ceapa mare, 100 g de cascaval , patrunjel verde , 2 rosii. Pieptul de pui fara pielita, se toaca marunt. Ciupercile se curata de pielita si se desprind de codite . Coditele vor fi tocate marunt . Ceapa se taie in bucati mici si se pune la calit in putin ulei. Cand devine sticloasa , se adauga si coditele de ciuperci. Se lasa vreo zece minute , la foc mic, apoi se condimenteaza cu sare, piper, apoi se adauga si rosiile fara pielite si taite marunt. Se amesteca bine cu pieptul de pui. Se pun ciupecile pe o tava tapetata cu hartie de copt, se umplu ciupercile cu acest amestec , iar pe fiecare ciuperca se pune o bucata de cascaval. Se introduce in cuptorul fierbinte si se lasa vreo 30 de minute sau pana se fac ciupercile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu