miercuri, 30 octombrie 2013

Retete simple cu carne de vita

Carnea de vita are o valoare nutritionala net superiora carnii de porc si de aceea este recomandat sa o aveti inclusa in meniu, in fiecare saptamana.

Friptura de vita este printre cele mai simple retete cu carne de vita. Friptura de vita cu sos de piper verde este un meniu excelent cand primiti musafiri cam pretentiosi. Pentru a o prepara aveti nevoie de 1 kilogram de carne de vita, o jumatate de pachet de unt, 50 g de piper verde boabe, sare, piper negru macinat , ulei de masline, o cutie de 200 ml de smantana, 50 g de coniac. Carnea se taie estetic in felii egale , de o grosime medie, asta in cazul in care va place friptura in sange. In cazul in care o doriti mai uscata sau mai crocanta , atunci o taiati in felii subtiri. Piperul verde se toaca si se presara peste feliile de carne de vita. Se pune untul sa se topeasca , intr-o tigaie, apoi se toarna uleiul si se lasa sa se incinga. Se pun feliile de carne sa se prajeasca la foc mic se adauga sare, piper negru, pe ambele parti apoi se toarna coniacul. Se lasa 5 minute apoi se toarna smantana si mai lasati cateva minute. In cazul in care este necesar sa repetati operatiunea, impartiti egal cantitatile de unt, coniac si smantana. Se serveste cu garnitura de fasole verde sau cartofi.

Muschiul de vita la gratar este o alta reteta simplu de praparat. Aveti nevoie de 500 g muschi de vita, putin unt, sare, piper , lamaie, patrunjel verde. Acest muschi se serveste cu garnitura de morcovi sote si pentru a prepara acest sote aveti nevoie de 300 g morcovi si putin ulei de masline. Muschiul de vita se feliaza, se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu putin unt si se pune pe gratarul incins. Se rumeneste pe ambele parti. Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea fina. Se incinge putin ulei de masline si se pun morcovii sa se caleasca. Se aseaza frumos pe farfurie si se orneaza cu patrunjel verde tocat.

Ghiveciul cu carne de vita este o reteta destul de populara si usor de preparat pentru o cina sau un pranz. Ingredientele necesare sunt: 200 g carne de vita, 500 g de cartofi, 3 rosii, 2 cepe ,2 ardei, sare , piper,  ulei de floarea soarelui , patrunjel verde maruntit. Ceapa si ardeii se curata, se taie in bucati mici si se pun la prajit in ulei. Dupa ce ceapa devine transparenta se pun rosiile curatate de coaja si taiate bucati. Se stinge cu apa si apoi se adauga cartofii curatati si taiati in bucati mari precum si bucatile de carne de vita. Carnea poate sa fie si cu os. Se adauga sare, piper si se lasa sa fiarba molcom. Pentru o aroma si un gust mai bun puteti pune oala in cuptor. La final se adauga patrunjelul verde tocat.

Placinta cu carne de vita este o reteta delicioasa. Aveti nevoie de un kilogram de carne tocata de vita, foi de placinta din comert ( sau le puteti prepara personal), 2 beri , 6 oua, sare, piper, 3 cepe , cimbru , o capatana de usturoi , ulei. Reteta pare complicata dar nu este si rezultatul este destul de delicios. Am preparat acesta placinta saptamana trecuta si va pot spune ca tava s-a golit destul de rapid. Pentru inceput decongelam foile de placinta si tocam carnea , daca este necesar. Se curata ceapa si usturoiul, se calesc in cateva linguri de ulei si se adauga carnea tocata, se condimenteaza si se lasa la foc mic o jumatate de ora. Se pregateste tava, se pune un rand de foi, se pune jumatate din cantitatea de carne , se pune alt rand de foi si se pune restul de amestec. Peste se pune alt rand de foi. Se taie cu atentie in patrate egale. Separat se amesteca ouale cu berea si se toarna amestecul peste placinta si se lasa la rece cel putin o jumatate de ora ca se se absoarba  bine. Apoi se da la cuptor pentru o ora la foc mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu