joi, 31 octombrie 2013

Rulada de carne tocata

Rulada de carne reprezinta un aperitiv delicios si destul de spectaculos ca si aparitie, cum sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, va prezint niste retete cu rulada din carne.

Rulada din carne tocata este o retetea destul de comuna. Desi pare un preparat sofisticat si greu de realizat, are o dificultate mediu si un timp scurt de preparare. Pentru a prepara rulada din carne tocata avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kilogram de carne tocata(porc, vita) , 2 cepe medii , cativa catei de usturoi, sare, piper, 3 oua , pesmet , corindru , boia , ulei. Ceapa si usturoiul se curata si se pune la calit in putin ulei de foloarea soarelui. Nu folositi ulei de masline caci acesta la temperaturi scazute tinde sa se solidifice si da ruladei un aspect cam neplacut. Se toaca carnea , daca este necesar si se amesteca cu continutul de ceapa si usturoi. Dupa ce s-a racit se adauga ouale batute , pesmetul, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare, piper si verdeturi. Se alege o tava de chec , se unge cu putina grasime si se pune continutul de carne tocata in tava, dandu-i un aspect uniform. Acesta este o retete foarte simpla, dar daca doriti un rezultat mai aspectuos atunci se poate umple centru ruladei cu diferite ingrediente.



Rulada din carne tocata umpluta cu omleta este o combinatie destul de interesanta. Se prepara o omleta din 3 oua, sare, piper, verdeturi si ardei rosu gras. Omleta trebuie sa iasa ca o clatita caci trebui rulata. Dupa ce s-a racit , o rulam ca o clatita si cand introducem carnea tocata in tava, se aseza in mijlocul ei.

O alta varianta pentru rulada din carne tocata, este tot pe baza de oua dar de aceasta data, oua fierte. Fierbem vreo patru oua, putem calcula lungimea ruladei in tava pentru a afla exact de cate oua avem nevoie, le curatam si le putem in mijlocul ruladei.

Celor care le plac mezelurile pot incerca rulada umpluta cu carnaciori. Aveti nevoie doar de cativa din carnaciorii dumneavoastra preferati pe care ii prajiti usor si apoi ii puneti in mijlocul carnii. De asemenea, puteti incerca varianta cu oua fierte si carnaciori , impreuna. Daca doriti o combinatie mai usoara puteti face un amestec din legume sau ciuperci.

O varianta formata din legume pentru umplerea rulazii de carne contine 100 g broccoli , 3 morcovi mari si 100 g mazare. Legumele se curata , se fierb , morcovii se aseaza de-a lungul in mijlocul rulazii , brocolii pe langa morcovi iar boabele de mazare le putem amesteca si incorpora in amestecul de carne tocata. Va rezulta o rulada destul de atragatoare si foarte colorata.

Daca preparati rulada pe timpul iernii nu uitati ca puteti folosi si castravetii murati in acest tip de rulada. Castravetii se taie felii , se lasa bine sa se scurga, apoi se pun in mijlocul ei. Combinatia de rulada cu muraturi are un gust excelent, traditional.

Ciupercile sunt un alt ingredient delicios care se poate folosi in prepararea acestei rulade. Ciupercile se pot toca si praji alaturi de cateva cepe tocate marunt si se incorporeaza in carnea tocata sau se pot pune in mijloc alaturi de bucati de ardei gras rosu sau bucati lunguiete de sunca sau carnati.

Branzeturile pot si ele introduse in rulada din carne. Se poate folosi cascaval sau parmezan, atat ras cat si bucati. Exista varianta cand in rulada se pun cateva felii se sunca afumata iar desupra ei se rade cascaval sau parmezan.

Imaginatia umplerii acestei rulade nu are limite si combinatiile sunt multiple. Se poate folosi salata verde fiara si tocata, spanac fiert si tocat, telemea bucati, fasole verde pastai chiar si sosuri precum maioneza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu