luni, 28 octombrie 2013

Salate cu paste

Pur si simplu iubesc salatele cu paste. Cu legume , cu verdeturi , cu carne, cu diferite sosuri, aceste salate imi incalzesc spiritul si imi readuc pofta de viata.

Salata de paste cu castraveti murati este salata pe care o consum cel mai des in lunile noiembrie si decembrie. Pentru reteta avem nevoie de : o punga de paste spirala, un borcan de 800 ml de castraveti murati, 4 linguri mari de maioneza , 200 g sunca. Fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj in apa cu putina sare, ca sa nu se lipeasca intre ele. Eu de obicei le las cu doua minute mai mult apoi le trec prin jet rece de apa. Se lasa apoi sa se scurga. Castravetii murati se taie bucati si se lasa bine sa se scurga de apa sarata. Intre timp preparam maioneza dintr-un galbenus de ou si putin ulei. Salata de paste are cu totul alt gust daca adaugam o maioneza de casa. Daca nu agreati un sos prea gros atunci puteti adauga in maioneaza cateva linguri de apa , iar salata de paste va avea un aspect mai elegant. Sunca se taie in bucati foarte mici iar apoi amestecam toate ingredientele. Daca ati pus sare in maioneza atunci salata nu mai trebuie sarata dar daca nu ati pus atunci trebuie adaugata putina sare. Se lasa neaparat la rece cel putin o ora inainte de a o consuma. Aceasta salata este mult mai interesanta daca folositi paste spirala in trei culori.



O alta salata pe care o consum in special vara este salata de paste cu broccoli. Pentru a o prepara avem nevoie de o punga de paste ,  250 g broccoli , 3-4 rosii mari,  1 conserva de ciuperci , 100 g masline negre, oregano, sare , piper, un iaurt mic. Se fierb pastele si se lasa la scurs intr-o sita. Fierbem 10 minute si buchetele de broccoli. Se dechide conserva de ciuperci , se spala ciupercile si se lasa la scurs 15 minute. Rosiile se spala, si se taie in cuburi. Maslinele negre fara samburi se taie in rondele. Se amesteca toate ingredientele , se amesteca si iaurtul iar apoi se presara putin oregano, sare si piper.

Salata de paste cu somon este o reteta deosebita si originala mai ales daca aveti pe cineva in vizita. Avem nevoie de un pachet de paste penne , o lamaie, un ardei rosu gras, 250 g file de somon (ar fi bine daca ar fi afumat) , sare, piper, ulei de masline, oregano uscat, 3 linguri de maioneaza. Se pregatesc pastele dupa retetele de mai sus, ardeiul se taie cuburi mici, la fel si somonul. Se amesteca toate ingredientele si se stropeste cu zeama de lamaie.

Salata de paste cu ton este o reteta foarte populara si o puteti pregati oricand si oriunde. Este necesar un pachet de paste fusilli , o conserva mare de ton in suc propriu, bucati, 1 ceapa, 3 rosii, busuioc, oregano, o lingurita de mustar, otet, sare si piper. Este necesar sa scurgeti tonul , iar in cazul in care alegeti un ton in sos de ulei atunci puteti renunta la uleiul de masline. Se amesteca toate ingredientele si se tine la rece pana la servire.

Salata de paste cu pui si amestec mexican de legume este un preparat satios pe care il puteti pregati la cina. Pentru a prepara aceasta cine aveti nevoie o punga de 450 g de amestec mexican de legume(porumb, morcov, fasole verde , telina , ardei rosu gras) , o punga de paste, 1 ceapa , un piept de pui fara os si pielita , boia dulce , sare si piper. Amestecul de legume si pastele se fierd in apa cu sare dupa instructiuni , ceapa se caleste iar peste ea se pune piptul de pui taiat bucati apoi se adauga apa asi se lasa sa fiarba pana scade apa. Se amesteca legumele cu carnea si pastele , se condimenteaza si se lasa la rece o jumatate de ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu